HOE KIES JE EEN CRACKER

Ik merk dat het soms gemakkelijker is om een cracker te eten, dan om bo’kes te smeren. Crackers houden lang goed, zijn best verzadigend, voelen licht… Maar net zoals bij alles: er is ook veel brol.Hoe kies je dan de beste crackers? A. Vezels crackers bevatten granen en granen bevatten eiwitten, vitaminen en vezels. Dat…

Read more

GRANENREPEN

Ik ben een koolhydratenmie, als ik tussendoor niets kan eten word ik hangry, begin ik te beven en is mijn concentratie nada. Daarom ben ik altijd op zoek naar de juiste snack. Uiteraard zijn fruit en (plantaardige) zuivel de beste tussendoortjes, maar hey, ik heb echt niet altijd zin in plakkerige fruithanden en eerlijk, een…

Read more

KETCHUP OF MAYO?

Wat is nu het gezondste: ketchup of mayonaise? Deze vraag is afhankelijk van de rest van je voedingspatroon en voorkeuren. Helaas geen straight forward antwoord dus, maar ik maak het je wat overzichtelijk: De basis ingrediënten van ketchup zijn tomaten en suiker. Een deel komt van nature uit de tomaten(puree) en een deel door toegevoegde…

Read more

VLEESVERVANGERS?

Wat zijn vleesvervangers? Ooooh wat vind ik dat een vreselijk woord: vleesvervanger 😀   Alsof vlees het basisproduct is en moet vervangen worden. Anyhow, aan gebrek aan iets beter, ga ik vleesvervangers vanaf nu ‘eiwitbron’ noemen. Saai, maar omschrijft direct het nut van vlees of een, euhm, vervanger. Een goede maaltijd bestaat namelijk uit drie…

Read more

NOEDELS

Noedels zijn echt mijn favoriete streetfood. Na frieten natuurlijk. Obviously. En eigenlijk is het ook best simpel: je kookt de noedels, ondertussen bak je whatevergroenten op, wok style en doe je er een hoop kruiden bij. That’s it. Met onderstaand sausje erbij, heb je in 15 minuten gezonde noedels, met een minimum aan moeite. Zo…

Read more

SUPER SNELLE CHILI OLIE

In mijn eeuwige zoektocht naar wereldse recepten, kwam ik uit bij Woon Heng. Haar Vietnamese recepten zijn fe-no-me-naal (jaja, ik kan spellen, je ziet het 😉 )Zo is er deze chili olie. Ik heb een afwijking: telkens als ik iets aziatisch wil maken, blijven de smaken te Vlaams of te braaf. Maar met deze smaakbom…

Read more

LINZENSOEP

Mijn liefde voor linzensoep begon toen een klant met Turkse roots een potje mee bracht voor mij. Speciaal voor mij gemaakt, omdat ik altijd zo laat werk. Hoe lief is dat!! Op dat moment dacht ik er niet aan, maar als je achteraf bekijkt wat een superfoodbommetje zo een linzensoep is, waw! Waarom? Wel daarom:…

Read more

KOKOSKOEKSKES

Mijn all time favoriet: kokosrotsen! Zo gemakkelijk en lekker.Voordeel: helemaal glutenvrij Ookal bevatten ze veel vezels door de kokos, echt super gezond zijn ze niet. Er zit namelijk best veel suiker in. Als je goesting hebt in een lekker zoet tussendoortje, zijn twee kokoskoekjes wel best oké. Tasje koffie erbij en genieten! Kokosrotsjes Ingrediënten 3…

Read more

VARIATIE IS KEY

Voor een figuur als dat van ex-Spice Girl Victoria Beckham moet je blijkbaar heel wat overhebben. Haar man David verklapte in de Table 4-podcast met de eigenaar van het Londense River Cafe onlangs wat precies: ze eet al een kwarteeuw elke avond dezelfde maaltijd. “Ik kan soms echt emotioneel worden van lekker eten en wijn. Als…

Read more

HONING

Snotneuzen, hoestbuien en keelpijn… onze favoriete remedie? Honing! Maar is ons vloeibare goud nu echt zo gezond? Benieuwd naar wat er nu een feit is en wat fake? Check hieronder… Honing is gezonder dan suiker FAKE Honing is ook een suikerproduct. Een natuurlijk suiker product, maar voor je lichaam maakt het niet uit. Met suiker…

Read more