Fok die hoge bloeddruk

Super raar he, als je bij de dokter bent en ze willen je bloeddruk meten. Toch is dat niet onterecht, zo één vierde van de Belgen heeft een te hoge bloeddruk en het is zelfs de oorzaak van meer dan 10% van de sterfgevallen. Veel mensen hebben het eigenlijk niet eens door, omdat je het…

Read more

Bubble Tea

De grootste Bubble tea shop ‘Gong Cha’ opende een aantal weken geleden zijn eerste Bubble Tea winkel in Vlaanderen! Maar bubble tea kunnen we al een hele tijd in de straten terugvinden. Toegegeven, ik heb enkel een alcholische variant gedronken toen ik op reis was in Singapore. De bollekes deden mij wat denken aan gummiebeertjes,…

Read more

Koffie

Hoeveel kopjes mag je drinken per dag? En drink je beter zwart of met melk? Onze diëtiste geeft de juiste feiten over koffie Is koffie ongezond? “Nee. Vroeger werd aangenomen dat koffie het risico op kanker zou verhogen, maar intussen is bewezen dat koffie geen rol speelt in het ontstaan van pancreas-, prostaat- of borstkanker. Integendeel,…

Read more

HOE KIES JE EEN CRACKER

Ik merk dat het soms gemakkelijker is om een cracker te eten, dan om bo’kes te smeren. Crackers houden lang goed, zijn best verzadigend, voelen licht… Maar net zoals bij alles: er is ook veel brol.Hoe kies je dan de beste crackers? A. Vezels crackers bevatten granen en granen bevatten eiwitten, vitaminen en vezels. Dat…

Read more

GRANENREPEN

Ik ben een koolhydratenmie, als ik tussendoor niets kan eten word ik hangry, begin ik te beven en is mijn concentratie nada. Daarom ben ik altijd op zoek naar de juiste snack. Uiteraard zijn fruit en (plantaardige) zuivel de beste tussendoortjes, maar hey, ik heb echt niet altijd zin in plakkerige fruithanden en eerlijk, een…

Read more

KETCHUP OF MAYO?

Wat is nu het gezondste: ketchup of mayonaise? Deze vraag is afhankelijk van de rest van je voedingspatroon en voorkeuren. Helaas geen straight forward antwoord dus, maar ik maak het je wat overzichtelijk: De basis ingrediënten van ketchup zijn tomaten en suiker. Een deel komt van nature uit de tomaten(puree) en een deel door toegevoegde…

Read more

VLEESVERVANGERS?

Wat zijn vleesvervangers? Ooooh wat vind ik dat een vreselijk woord: vleesvervanger 😀   Alsof vlees het basisproduct is en moet vervangen worden. Anyhow, aan gebrek aan iets beter, ga ik vleesvervangers vanaf nu ‘eiwitbron’ noemen. Saai, maar omschrijft direct het nut van vlees of een, euhm, vervanger. Een goede maaltijd bestaat namelijk uit drie…

Read more

NOEDELS

Noedels zijn echt mijn favoriete streetfood. Na frieten natuurlijk. Obviously. En eigenlijk is het ook best simpel: je kookt de noedels, ondertussen bak je whatevergroenten op, wok style en doe je er een hoop kruiden bij. That’s it. Met onderstaand sausje erbij, heb je in 15 minuten gezonde noedels, met een minimum aan moeite. Zo…

Read more

SUPER SNELLE CHILI OLIE

In mijn eeuwige zoektocht naar wereldse recepten, kwam ik uit bij Woon Heng. Haar Vietnamese recepten zijn fe-no-me-naal (jaja, ik kan spellen, je ziet het 😉 )Zo is er deze chili olie. Ik heb een afwijking: telkens als ik iets aziatisch wil maken, blijven de smaken te Vlaams of te braaf. Maar met deze smaakbom…

Read more

LINZENSOEP

Mijn liefde voor linzensoep begon toen een klant met Turkse roots een potje mee bracht voor mij. Speciaal voor mij gemaakt, omdat ik altijd zo laat werk. Hoe lief is dat!! Op dat moment dacht ik er niet aan, maar als je achteraf bekijkt wat een superfoodbommetje zo een linzensoep is, waw! Waarom? Wel daarom:…

Read more