Ik ben een koolhydratenmie, als ik tussendoor niets kan eten word ik hangry, begin ik te beven en is mijn concentratie nada.

Daarom ben ik altijd op zoek naar de juiste snack. Uiteraard zijn fruit en (plantaardige) zuivel de beste tussendoortjes, maar hey, ik heb echt niet altijd zin in plakkerige fruithanden en eerlijk, een yoghurtje vult ook maar beperkt.

Granenrepen zijn dan the way to go.

Een goede granenreep heeft als basis… granen. Enkele voorbeelden van deze granen zijn  tarwe, spelt, rogge, gerst, havermout,…

Maar een goede granenreep is niet per se een gezonde granenreep. Om een gezonde reep te herkennen, ontwikkelde ik een checklijst voor je. Een gezonde reep checkt minstens 4 van onderstaande voorwaarden af.

  • Meer dan 3g vezels/100g , hierdoor heb je een bron van vezels
  • Meer dan 6g vezels/100g, hierdoor is de reep vezelrijk
  • Minder dan 16g suiker is ideaal. Minder dan 25g suiker is echt een absolute must. Eigenlijk is dit best al een grote hoeveelheid suiker, maar meer als deze hoeveelheid is echt niet acceptabel om nog te kunnen spreken van een ‘gezonde granenreep’
  • Bevat extra gezonde stuff zoals noten, pitten, gedroogd fruit, vitaminen,…
  • Minder dan 150kcal per reep

Voor Het Laatste Nieuws teste ik granenrepen van alle gekende supermarkten. Benieuwd naar het resultaat? Het artikel kan je hier vinden.

Sanne Mouha Geen categorie