De grootste Bubble tea shop ‘Gong Cha’ opende een aantal weken geleden zijn eerste Bubble Tea winkel in Vlaanderen! Maar bubble tea kunnen we al een hele tijd in de straten terugvinden. Toegegeven, ik heb enkel een alcholische variant gedronken toen ik op reis was in Singapore. De bollekes deden mij wat denken aan gummiebeertjes, best lekker!

Maar… is het gezond?!

Meestal is de ene helft is thee, de andere helft is (kokos)melk, komt er een suikersiroop bij en tapiocabolletjes. Die tapiocabolletjes bevatten zetmeel en da’s niet ongezond, maar eigenlijk levert de rest van het drankje je enkel suikers, vetten en een heel klein beetje eiwitten, verder geen nuttige voedingsstoffen.

Afhankelijk van welke siroop ze gebruiken om zo’n thee te maken en of je kiest voor (kokos)melk, varieert het aantal calorieën van 79 tot 300 kcal per drankje. Da’s hetzelfde al drie dinosauruskoeken. Eigenlijk is zo’n bubbelthee meer ‘eten’ dan ‘drinken’. Af en toe eentje kan geen kwaad hé…

Als je het echt iedere dag gaat drinken, raad ik aan eentje te kiezen met minder suiker en/of zonder melk.  Als er dan iets tussenstaat dat je lekker vindt: BINGO! Wie het sporadisch eens bestelt: kies wat je graag hebt en staar je niet blind op die suikers en vetten.

Sanne Mouha Geen categorie