Vlees levert ons lichaam eiwitten, vitamine B12, ijzer, vitamine D en zink.

Toch is het eten van vlees niet zo onschuldig. Niet alleen omwille van dierenleed, maar ook omwille van de invloed het milieu en op ons eigen lichaam.

Daarbij hebben we helemaal niet dagelijks dierlijke producten nodig.
Ons lichaam is prima in staat om de nodige voedingsstoffen ook uit andere voedingsmiddelen te halen. Zo bevatten volkoren granen ook zink en ijzer, hebben peulvruchten ook eiwitten en haal je vitamine D lekker uit zonlicht.

Het is wel enorm belangrijk om vlees, vis en eventueel andere dierlijke producten op een correcte manier te ‘vervangen’ en ervoor te zorgen dat jij (en je partners in crime) voldoende voedingsstoffen binnen krijgen.
Mijn programma ‘geen lijken op mijn bord’ helpt je hierbij.

Hoe ga ik te werk?

Eerst overlopen we waarom je je voedingspatroon wil aanpassen en wat je visie is.
Daarna bekijken we je huidige voedingsgewoonten. Een voedingsdagboekje van enkele dagen kan hierbij helpen.

Aan de hand van deze info, evalueer ik welke voedingsstoffen extra aandacht nodig hebben van jou. Uiteraard wordt ook de praktische kant besproken, zodat je een haalbaar en praktisch advies krijgt.