Absoluuuuut onmisbaar in mijn koelkast en los één van mijn favoriete smaakmakers.

Why gember?

Buiten dat het echt belachelijk lekker is in Aziatische recepten, is het ook best gezond. De knol bevat veel vitaminen, zoals vitaminekes B en vitamine C. Het is een natuurlijk middel tegen misselijkheid en kan helpen met je vertering.

Uiteraard wordt er ook veel onzin verkondigd over gember. Zo is het niet bewezen dat gember goed zou zijn tegen ontstekingen of pijnstillend. En helaas ook geen afrodisiacum . But hon, whatever keeps you going, right?! 😉

Mijn favoriete gemberproducten?

Verse gember staat duidelijk op nummer 1. Ik rasp het en bak het op in een wok of als smaakmaker in soep. Een gemberthee’tje kan er ook altijd in, zeker gecombineerd met sinaasappel en kaneel. Mjam.

Gekonfijte gember is mijn nummer twee. Het bevat enorm veel suiker, maar de pittige smaak neemt alle zin in zoet weg nadien. Ook niet slecht tegen een stinkende adem, hahahah.

Gingerbeer zonder suiker, gimber of gemberconcentraten. Soms gemengd met bruisend water of een tonic, geven ze een heeeerlijk alcoholvrij drankje om van te genieten. Eindelijk een niet te zoete drankje dat toch een beetje proeft naar alcohol.

Nood aan meer gember weetjes? Check dan zeker de podcast van Holland and Barrett of het artikel op hln.be

Sanne Mouha Geen categorie