Maak gezonde swaps
“Zin in een hamburger? Maak hem zelf met puur rundsgehakt in plaats van vet gemengd gehakt. Een ijsje kan je vervangen door nice cream met banaan, snoepjes door gedroogd fruit…Vervang ongezonde gewoontes dus door gezonde.”

Kies voor kleurrijk
“Veel kleurrijke groenten op je bord zorgt voor veel antioxidanten en gezonde voedingsstoffen. Daarnaast bevatten groenten weinig calorieën en verzadigen ze, waardoor je sneller een voldaan gevoel hebt. Of eet diverse fruitsoorten bij het ontbijt.”

Door een vaste structuur te volgen, kan je snoepbuien in de hand houden en honger tegengaan – Sanne Mouha

Structuur is key
“Een drie-urensysteem, waarbij je om de drie uur een maaltijd of tussendoortje eet en daartussen niets, werkt voor veel mensen goed. Door een vaste structuur te volgen, kan je snoepbuien in de hand houden en honger tegengaan. Let wel, sommigen verkiezen meer of minder tijd tussen maaltijden, maar zorg ervoor dat je niet té lang wacht met eten.”

Vezels en complexe koolhydraten to the honger-rescue!
“Volkoren granen, quinoa, peulvruchten, groenten en fruit bevatten genoeg complexe koolhydraten en vezels én zorgen langer voor een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel weer honger zal hebben.”

Het belangrijkste van alles: geniet van je eten
“Eet rustig en zorg dat je de smaken echt proeft. Neem dus je tijd om te eten, zowel bij iets gezonds als iets ongezonds. Daarnaast helpt goed kauwen ook om sneller een verzadigd gevoel te hebben en minder te (over)eten.”

Meer tips vertel ik je : https://www.hln.be/mijn-gids/1-op-de-2-belgen-is-te-zwaar-twee-experts-leggen-uit-hoe-je-op-een-gezonde-en-langdurige-manier-gewicht-verliest~a4872df2/

Sanne Mouha info , , , ,